Skoči na vsebino

Kako upravljate z alarmom JABLOTRON 100+? Preprosto in intuitivno

Alarm JABLOTRON 100+ se lahko uporablja ne samo za varovanje doma in podjetja, temveč tudi za avtomatizacijo doma. Z alarmom lahko na primer upravljate tudi garažna vrata, razsvetljavo ali senčila. Poleg tega delovanje alarma ni prav nič zapleteno in ga lahko razume tudi šolar. Kako torej upravljate varnostni sistem JABLOTRON 100+?

Barvna signalizacija je prva stvar, ki jo morate vedeti o delovanju

Ena stvar, ki jo hišni alarm zagotovo potrebuje, je barvna signalizacija za lažjo in jasnejšo uporabo . Alarm se upravlja s pomočjo segmentov, od katerih ima vsak po dva gumba , in uporablja enako barvno kodiranje, kot ga najdete v nizu semaforjev . Za vas sta še posebej pomembni dve barvi – rdeča in zelena. Poglejte, kaj pomenijo:

Rdeča – če gumb sveti rdeče, je alarm vklopljen in aktiviran. Če utripa rdeče, to pomeni, da je alarm trenutno v teku ali da je bil sprožen.

Zeleno – če gumb sveti zeleno, to pomeni, da je alarm na danem območju izklopljen ali onemogočen. Če utripa zeleno, to pomeni vstop v varovano zgradbo, preden je alarm izklopljen.

Načini upravljanja alarma JABLOTRON 100+

Zdaj, ko veste, kaj barve pomenijo, lahko govorimo o delovanju alarma. To lahko storite na več načinov .

  • uporabo sistemske tipkovnice
  • z uporabo ključa/pametne kartice
  • z uporabo aplikacije MyJABLOTRON
  • z uporabo daljinskega upravljalnika

1. Upravljanje alarma s sistemsko tipkovnico

Če želite imeti alarm pod popolnim nadzorom, ga lahko upravljate neposredno s tipkovnico s pomočjo gesla. Za deaktivacijo (deaktivacijo) ali izklop alarma morate najprej pridobiti avtorizacijo. Avtorizacijo opravite z vnosom kode in po tem boste imeli na dosegu roke vse funkcionalnosti, ki jih ponuja alarm.

2. Upravljanje alarma s ključem/pametno kartico

Ali ne želite, da vas zadržijo pri vnašanju kode na tipkovnico? To je vredu. Za vas imamo rešitev v obliki obeska za ključe ali pametne kartice . Preprosto povlecite po tipkovnici, da aktivirate alarm. Tako preprosto je.

3. Upravljanje alarma z aplikacijo MyJABLOTRON

Ste ljubitelj aplikacij? Potem zagotovo ne boste rekli ne drugemu. Alarm JABLOTRON 100+ lahko navsezadnje udobno upravljate tudi iz svojega mobilnega telefona z uporabo aplikacije MyJABLOTRON . Avtorizacijo lahko zagotovite prek Face ID-ja, ki vam omogoča dostop do aplikacije in daljinsko upravljanje varnostnega sistema v vašem domu/poslovnem podjetju.

Če imate operacijski sistem iOS, ne pozabite izkoristiti avtomatizacije določenih dejanj . Predstavljajte si, da ob prihodu domov ugotovite, da se vaša garažna vrata in žaluzije samodejno odprejo. Ali pa bi raje, da se prižgejo luči in začne igrati glasba? Ali vse te stvari hkrati? Kombinacija, ki jo izberete, je odvisna samo od vas.

Varnostni sistem JABLOTRON 100+ lahko upravljate tudi prek ukazov Siri . Želite odpreti garažo, zagnati namakalni sistem na vrtu ali vklopiti ogrevanje? Samo povejte besedo in Siri bo to storila namesto vas.

4. Upravljanje alarma z daljinskim upravljalnikom

Alarm JABLOTRON 100+ lahko upravljate tudi z daljinskim upravljalnikom. Uporablja se za vklop in izklop domačega alarma ter za nadzor garažnih vrat in razsvetljave. Preprosto pritisnite gumb in dvosmerni daljinski upravljalnik bo potrdil, da je bil vaš ukaz izvršen . Nato lahko varno zapustite hišo, saj veste, da je zdaj varna. Alarm bo poskrbel za vas.

Hitro in enostavno varovanje doma

Imeti alarm v vašem domu se vedno izplača. Še toliko bolj, če je upravljanje enostavno. Instalater vam bo vgradil alarm, vse nastavil po vaših željah in odgovoril na morebitna vprašanja. Če niste prepričani, kaj storiti, ne oklevajte in nas kontaktirajte.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

11 + thirteen =